Behöver du hjälp med automatisk laser?

Tveka inte att ta kontakt med oss på AntiAvem för ditt projekt, inget projekt är för litet eller stort. Vi finns tillgängliga per telefon: 070-330 19 55 eller mail: mathias@antiavem.se

Har du frågor som rör laserfågelsäkringproblem med fåglar eller vill du veta mer om oss. Tveka inte utan hör av dig redan idag!

Regionsansvarig, Mathias
070-330 19 55

Några av våra referenser & avtalskunder

Intelligent automatiskt system för att avvisa fåglar.


Automatisk laser avvisar fåglar 24/7 och uppnår 90% mindre fåglar.

Genom att arbeta förebyggande med den automatiska lasern får ni en 24/7 övervakning på problemområdet som ni idag har med fåglar. Lasern monteras upp av oss och vi programmerar även in under vilka dagar, tider och område som ska övervakas av lasern. Lasern fungerar lika inomhus och utomhus.

Det kan vara installationer på en mängd olika ytor så som exempelvis: takytor, innertak, markytor, odlingar etc. Ytan som en laser kan täcka är ca 50.000m2

Automatiska lasern är effektiv mot fåglar utan att skada dem, den är även helt tyst och stör inte omgivningen. Fåglarna ser den gröna lasern som ett fysiskt hot och blir skrämda och flyger iväg. Det fungerar bevisligen väldigt bra, finns flera studier på utfall före och efter installation och arbetat med laser.

Programmeringen av lasern sker via bluetooth och kan på ett enkelt sätt även ändras löpande beroende på säsong och effekter i arbetet med lasern. Produkten kan monteras på en mängd olika sätt beroende på hur det ser ut för respektive plats, kan vara på en ställning, mast, väggmonterad för att nämna några alternativ.

Lasern kan installeras på en mängd olika platser och behöver inte ha en kabelanslutning för att fungera, den kan drivas av en alternativ metod med hjälp av solcell. Jämfört med andra metoder som finns på marknaden som exempel: skrämselljud, uppblåsbara skrämmor, jakt, gaskanon, drakar mm finns det ingen metod som har lika stor effekt som arbetet med lasern.

Idag arbetar företag, fastighetsägare, städer/kommuner, flygplatser, privatpersoner förebyggande med lasern i över 90 länder runt om i världen från både mindre till globala aktörer framgångsrikt med lasern.

Ett smart, enkelt och effektivt sätt få bukt med tidskrävande och kostsamma effekter av fåglar.

Bli av med fåglar med hjälp av laser

Efter att ha följt arbetet främst i USA med arbetet med laser för att motverka och skrämma bort fåglar har vi nu tagit in produkten till oss. Vi utför regelbundna besök med laser främst på platser som golfbanor, lantbruk, större industrier, flygplatser, återbruk etc. Dessa områden har ofta en stor negativ påverkan med fåglar av de förstör produkter, upplevelsen, säkerhet och får väldigt kostsamma och negativa effekter.

Vi kan med hjälp av laser arbeta bort fåglarna från dessa platser och på så sätt minimera problemen och kostnader för produkter som förstörs alternativ förhöja upplevelsen av besökare hos kunden.

Produkten har framgångsrikt arbetats med under flera år i USA med väldigt goda resultat där vi löpande har dialog med branschkollegor i världen för att byta erfarenheter så att vi så effektivt som möjligt hjälpa våra kunder.

Fåglar uppfattar den annalkande laserstrålen som en fysisk fara. Att flytta strålen mot fåglarna tilltalar deras överlevnadsinstinkt, vilket får dem att flyga iväg. Laser erbjuder stora fördelar jämfört med traditionella metoder

Att arbeta med laser är effektivt i både landsbygd samt i tätorter så det både är ljudlös, hållbar och  effektiv metod. Lasern används i stor utsträckning för att undvika att fåglar skadar grödor, råvaror. Lasern är också mycket effektiv för att förhindra problem som orsakas av fåglarna genom fågelspillning, skräp och bomaterial i kommersiella byggnader, markområden och fastigheter.


Laser kräver tillstånd, AntiAvem innehar dessa

AntiAvem AB innehar tillstånd från Strålsäkerhetsmyndigheten att förvärva, inneha, använda och till Sverige föra in starka laserpekare i laserklass 3R och 3B.